Επικοινωνία

Κυριόπουλος Κ. Ηλίας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

DDS, MSc. Orth

Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων 

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21

Τηλ. & Fax: 2610 220 514

Κιν.: 6944 681 627

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κυριόπουλος Σταύρος 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
DDS, MSc. Orth
Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21
Τηλ. & Fax: 2610 220 514
Κιν.: 6945247841
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τί  είναι  η  Άπνοια  Ύπνου     
Η αποφρακτική άπνοια είναι ο πιο συχνός τύπος άπνοιας.    Όταν η αναπνοή ενός ατόμου διακόπτεται, κάποιος που βρίσκεται κοντά ακούει το ροχαλητό να σταματά για όσο χρόνο διαρκεί η διακοπή της αναπνοής.     O ύπνος του πάσχοντος διαταράσσεται προσωρινά (μερικές φορές για λίγα δευτερόλεπτα) και από ένα βαθύ στάδιο ύπνου "αφυπνίζεται" σ" ένα ελαφρύτερο.     Η "αφύπνιση" αυτή αυξάνει τον τόνο των μυών του φάρυγγα και ανοίγει τους αεραγωγούς. Με το άνοιγμα των αεραγωγών ξαναρχίζουν βαθιές αναπνοές κι έντονο το ροχαλητό που είχε σταματήσει.

 

Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές αν δεν αντιμετωπιστεί    
Πολυάριθμες ιατρικές μελέτες τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δείξει ότι η αποφρακτική υπνική άπνοια, όταν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να ευθύνεται για αρτηριακή υπέρταση, αύξηση της συχνότητας της στεφανιαίας νόσου, του εμφράγματος του μυοκαρδίου, των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και της καρδιακής ανεπάρκειας.

 

Ποιές  είναι οι αιτίες της Άπνοιας Ύπνου    
Για τη διαταραχή της αποφρακτικής άπνοιας ενδέχεται να παίζουν κάποιον επιβαρυντικό ρόλο ένας ή περισσότεροι από τους παρακάτω παράγοντες: - Κάποιοι πάσχοντες έχουν μικρότερη κάτω γνάθο ή μικρότερο άνοιγμα του φάρυγγα, μερικοί έχουν μεγάλη γλώσσα, μεγάλες αμυγδαλές ή άλλους ιστούς που στενεύουν την είσοδο των αεραγωγών..    

 

Ποιος ο ρόλος του Ορθοδοντικού στην Θεραπεία της Άπνοιας Ύπνου   
Ο ρόλος του κατάλληλα εκπαιδευμένου ορθοδοντικού στην αντιμετώπιση ασθενών με διαταραχές τηε αναπνοής στον ύπνο αφορά: - Στην διάγνωση και στην διερεύνηση των ανατομικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών της κεφαλής και του τραχήλου μέσω ειδικών ακτινογραφικών εξετάσεων που σχετίζονται με την δημιουργία υπνικής άπνοιας. - Στην παραμπομπή των ασθενών σε εξειδικευμένη κλινική (Μονάδα Μελέτης Ύπνου Ειδικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Πατρών) όπου μέσω ειδικής μελέτης ύπνου (Πολυυπνογραφία)  γίνεται ολοκληρωμένη διάγνωση της.