Επικοινωνία

Κυριόπουλος Κ. Ηλίας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

DDS, MSc. Orth

Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων 

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21

Τηλ. & Fax: 2610 220 514

Κιν.: 6944 681 627

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κυριόπουλος Σταύρος 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
DDS, MSc. Orth
Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21
Τηλ. & Fax: 2610 220 514
Κιν.: 6945247841
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει η Ορθοδοντική θεραπεία ; 

 

Tα παιδιά , οι έφηβοι και οι ενήλικες μπορούν όλοι να επωφεληθούν από την ορθοδοντική θεραπεία. Όλα εξαρτώνται από τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περίπτωσης.    

 

Σήμερα, υπάρχει η γενική εντύπωση πως ένα παιδί για να επισκεφτεί ένα ορθοδοντικό, χρειάζεται να έχει “αλλάξει” όλα τα δόντια του, γύρω στα 11-12 χρόνια.

Πολλές φορές, όμως, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν νωρίτερα, ώστε να προλάβουμε την επιδείνωσή τους.    

 

Η Αμερικάνικη Ορθοδοντική Εταιρεία, συστήνει να επισκέπτεται κάθε παιδί ένα ορθοδοντικό, στην ηλικία των 7 ετών, εκτός αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα νωρίτερα.    

 

Στην ηλικία αυτή το παιδί διαθέτει αρκετά μόνιμα δόντια ώστε ο ορθοδοντικός να είναι σε θέση να διαγνώσει προβλήματα της ανάπτυξης των γνάθων και της ανατολής των δοντιών. Η ορθοδοντική εξέταση ,μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική, αφού πολλές φορές η έγκαιρη διάγνωση και επέμβαση καθιστά την θεραπεία ευκολότερη και για τον ασθενή αλλά και για τον ιατρό.